Ministrul Transporturilor cere explicații și soluții urgente după accidentul din gara Galați. Sorin Grindeanu solicită o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz

Accident în gara Galați
Accident în gara Galați
25 martie 2023, 20:44

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice”, a subliniat inițial Sorin Grindeanu.

„I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a declarat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a revenit cu noi precizări în seara zilei de sâmbătă, pe măsură ce în spațiul public au apărut informații privind faptul că locomotiva nu ar fi urmat întocmai comenzile date de mecanicul experimentat.

Ministrul Transporturilor a cerut CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz.

El a reamintit că în urma incidentului de la Teleorman a dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie.

După ce s-a confirmat că una dintre victime, conductoarea trenului de pasageri, a murit la spital, ministrul a revenit și a subliniat că vrea ca „standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite