Ministrul Transporturilor „rupe pisica” la CFR, fără demiteri. Problemele de pe calea ferată au încins şi disputele politice

Problemele de pe calea ferată au încins şi disputele politice
Problemele de pe calea ferată au încins şi disputele politice
30 iulie 2021, 21:31

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi subiectul pentru mine e încheiat, dar există o evaluare a mandatului dumnealui. Pe 19 august vom avea o evaluare profesionistă.

Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători, rămâne în funcție după ce declarațiile sale au stârnit indignare.

Întrebat  cum a fost posibil ca un tren în care erau și copii să fie abandonat în câmp timp de mai bine de 9 ore, spunea:

,,Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom”.

Călătorilor nu li s-au pus la dispoziție autocare, așa cum se proceda în cazuri similare, iar apa și mâncarea le-a fost oferită abia în Gara de Nord din București.

După acest episod, demiterea directorului CFR a fost susținută din mai multe părți. Inclusiv din tabăra coaliției de guvernare.

Prim-ministrul Florin Cîțu a lăsat de înțeles într-o postare că ministrul susținut de USR, Cătălin Drulă, ar trebui să recurgă imediat la demitere. Lucru cerut insistent și de opoziție.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD: Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă și nu-l mai deranja nimeni ca să-și facă treaba de director al CFR.

Însă sugestiile venite din ambele tabere nu au cântărit suficient pentru ca ministrul Transporturilor să decidă demiterea.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost.

Ulterior, directorul general CFR Călători și-a cerut scuze explicând că reacția a fost de fapt ,,un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu”.

Dan Barna, vicepremier, copreședinte USR PLUS: A fost o formulare nefericită. Nu este nici prima dată nici ultima dată când datorită accidentelor sau fenomenelor meteorologice extraordinare se întâmplă un astfel de eveniment.

Ministrul Transporturilor a promis investiții în următoarea perioadă.

Drulă a anunțat că urmează să fie cumpărate 20 de trenuri electrice noi. Asta în timp ce mecanicii de locomotivă se plâng de luni de zile că este nevoie urgentă de modernizări și nu sunt reparate nici măcar locomotivele sau vagoanele aflate în circulatie, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranța pe calea ferată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă