Ministrul Transporturilor, Lucian Bode: Anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus, vineri, că anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești și că autoritățile au la dispoziție fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor pentru cei 164 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, aflați în lucru în acest moment.

15 Mai 2020, 09:30 (actualizat 15 Mai 2020, 09:37) Știrile TVR |
Lucrări de infrastructură. Autostradă lucrări. Arhivă / FOTO: CORNEL CEPARIU / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

„Anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești. După ce iată am reușit să începem lucrările la tronsonul 1, Sibiu-Boița, luni am semnat contractul de proiectare și execuție pe secțiunea 5, Curtea de Argeș-Pitești, la sfârșitul acestei luni, maxim 20 de zile, cred că vom fi în măsură să anunțăm câștigătorul și fără contestații să semnăm contractul până la sfârșitul lunii iunie și pentru tronsonul 4, Tigveni-Curtea de Argeș. În ceea ce privește tronsonul 3, avem toate datele și toate analizele făcute, astfel încât Compania de drumuri să poată scoate la licitație și tronsonul 3. Avem în analiză o serie de măsurători, studii geo, pe care le realizăm pe tronsonul 2, astfel încât până la sfârșitul acestui an să scoatem la licitație și să semnăm contractul și pentru tronsonul 2. Așadar, din acest punct de vedere suntem în linie dreaptă, după ani de așteptări iată am început lucrările”, a declarat Lucian Bode, aflat în vizită, împreună cu premierul Ludovic Orban și cu vicepremierul Raluca Turcan, pe secțiunea 1 a autostrăzii.

Ministrul Transporturilor a spus că autoritățile au la dispoziție fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor în infrastructura de transport.

„Și din punct de vedere al finanțării lucrărilor stăm foarte bine, avem 6,4 miliarde de lei alocați prin bugetul de stat pentru 2020, titlul 53, fonduri europene, așadar nu avem nicio problemă să finanțăm toate loturile de autostradă aflate în execuție în acest moment, vorbesc de 164 de kilometri de autostradă și drumuri expres”, a mai declarat Bode.

Premierul Ludovic Orban a spus că investițiile în infrastructura de transport sunt un obiectiv al Guvernului.

„Guvernul are ca obiectiv realizarea de invesții masive în dezvoltarea infrastructurii de transport din România. În urmă cu peste 12 ani, m-am deplasat la lucrrările de la autostrada de centură a Sibiului, unde lucrările erau blocate. Contractul era cu o firmă italiană, care de 4 ani nu reușise să facă aproape nimic. Am luat decizia de a rezilia contractul și am demarat licitația pentru selectarea noului constructor, iar autostrada a fost terminată în 2009. De asemenea, în 2008 a fost realizat studiul de fezabilitate pe autostrada Pitești-Sibiu. Sigur că 12 ani au rămas pe hârtie. Astăzi, chiar sunt bucuros să văd că lucrările nu sunt pe hârtie, sunt în teren, cu un constructor mobilizat”, a spus Ludovic Orban.

 

Sursa: Mediafax

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI