Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, caută șpaga la Compania de autostrăzi

31 august 2017, 20:33

Deşi înregistrarea a fost făcută în iunie, ea a intrat în atenţia publică abia acum. Ministrul pune apariţia înregistrării pe seama grupurilor de interese deranjate de inspecţiile lui. Un alt motiv ar fi faptul că anumiţi oameni de afaceri – „vasalii” companiilor de construcţii – aşa cum îi numeşte Răzvan Cuc – nu mai sunt primiţi la minister.

„Am văzut că mulţi dintre cei care au vizionat această filmare sunt, brusc, oripilaţi de cuvântul „şpagă”. Poate au trăit în altă ţară, dar, din păcate, multe dintre lucrurile care nu s-au făcut în România, printre care şi autostrăzile, au avut la bază interesele personale ale unor angajaţi. Ştiu că sunt ţinta multora pentru că am deranjat grupuri de interese imense. Mai ales a unor constructori care nu fac nimic şi care tremură că le vor fi reziliate contractele de zeci şi sute de milioane de euro” – a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Răzvan Cuc a fost în această vară în inspecţie la mai multe şantiere şi peste tot a fost nemulţumit de stadiul lucrărilor.

Investiţia pentru centura din Tecuci depăşeşte 70,6 de milioane de lei şi ar fi trebuit să fie gata în 2013. Al doilea termen din 2016, precum şi al treilea din iunie 2017 au fost ratate. La începutul acestui an, doar 30% din lucrare era finalizată. Constructorul a fost schimbat în 2015, în urma rezilierii contractului. Vizita din iunie a ministrului Transporturilor l-a costat o penalizare de peste o sută de mii de euro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite