Ministrul Transporturilor: O aeronavă Tarom, pregătită pentru transferul medicului rănit în timpul tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț

Lucian Bode ministrul Transporturilor
Lucian Bode ministrul Transporturilor
14 noiembrie 2020, 23:50

Ministrul Tranporturilor, Lucian Bode, a anunțat că o aeronavă Tarom este pregătită pentru a-l transfera în străinătate pe medicul de gardă, rănit în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții de la ATI.

„Din păcate, doctorul de gardă este în stare critică, cu arsuri, după ce a luptat pentru salvarea pacienților în stare critică. Am discutat cu domnul Prim-Ministru și am pregătit deja o aeronavă Tarom pentru un eventual transfer în afara țării dacă situația o va cere. La această oră aeronava și echipajul aferent sunt pregătite”, a declarat ministrul Tranporturilor, Lucian Bode.

Pe parcursul nopții, medicul rănit este transferat cu o autospecială de la Piatra Neamț la Iași. La aeroportul ieșean, pacientul va fi luat de o aeronavă militară.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iași – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient care a suferit arsuri în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian sâmbătă seara, la ora 23.15”, au anunțat reprezentanții MApN.

 

Sursa: Mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite