Ministrul Transporturilor: 60 de km de autostradă pot fi puși în circulație în acest an. Tarom circulă sub standardul de profitabilitate

4 martie 2018, 16:22

România are 748 de kilometri de autostradă. Până în 2020, se vor recepţiona 350 de kilometri de autostradă, promite premierul Viorica Dăncilă.

Reţeaua de autostrăzi ar putea creşte cu 660 de km în următorii 6 ani, conform unui document privind programul Guvernului Dăncilă.

Ministrul Transporturilor a declarat, la Ultima Ediție, că anul acesta pot fi puși în circulație 60 de km de autostradă, după finalizarea unor lucrări adiacente.

Lucian Șova, ministrul Transporturilor: „60 de km de autostradă pe diverse tronsoane pot fi inaugurați, redați, puși în circulație în acest an. Este vorba despre niște tronsoane de autostradă care, de fapt, arată ca și gata. Sunt șosele care, așa privite din exterior, se poate circula pe ele. Mai există niște condiționalități privind recepțiile, în sensul de a ne conforma la reglementările legale care guvernează acest act. Așa cum se poate vedea pe unele sectoare de drum, corpul autostrăzii, semnalizările, chiar parapeții sunt gata. S-ar putea circula pe acea autostradă. Există însă o serie de lucrări adiacente. Sunt unele centre de întreținere, lucrări de oarecare anvergură, lucrări de aducțiune a apelor pluviale. Astfel de detalii care, în lumina reglementărilor de acum trebuiesc finalizate integral pentru ca o comisie de recepție să poată îndeplini un act juridic, acela de recepție. Sunt în termene sau în termene prelungite agreate cu autoritatea contractantă„.

Tarom va cumpăra 27 de aeronave noi

Compania naţională de transport aerian, Tarom, zboară de zece ani în pierdere. Tarom are în prezent o flotă de 23 de aeronave. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că flota va fi înnoită cu 27 de aeronave.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova: „Este un deziderat pe care apreciem că trebuie să-l îndeplinim. Au fost cumpărate două. Există procedură deschisă la nivelul Tarom de către managementul de acum de acolo pentru încă două avioane. Sunt deja negocieri începute cu trei dintre principalii furnizori de avioane de acest tip„.

Lucia Șova a vorbit la Ultima Ediție și despre strategia Tarom pentru viitor și a făcut câteva recomandări.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova: „Ori servicii mai de lux sau servicii la standardele consacrate prestate de companiile naționale sau apropierea către niște servicii mai eficiente dar cu un standard de confort mai redus de tip low cost. Vreau să se țină cont că nu vorbesc despre transformarea Tarom într-o companie low cost. Dar o optimizare a tarifelor, a capacităților de transport trebuie făcută (…) Să modernizăm flota. Tarom circulă sub standardul de profitabilitate„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite