Ministrul Toader s-a întâlnit miercuri cu delegaţia GRECO, pentru discuţii privind modificarea legilor justiţiei

Tudorel Toader
Tudorel Toader
24 februarie 2018, 11:28

În comunicatul postat de Toader se menţionează că întrevederea a avut ca obiect discutarea amendamentelor aduse celor trei legi ale justiţiei şi a „implicaţiilor practice pe care acestea le pot avea asupra sistemului judiciar român”.

„Pe aceeaşi temă echipa GRECO a avut întâlniri şi cu alți interlocutori din mediul guvernamental, legislativ, judiciar și al organizațiilor non-guvernamentale” se mai arată în comunicat.

Comunicat de presă privind întâlnirea ministrului justiţiei cu experţii Grupului de State împotriva Corupției (GRECO):

În data de 21 februarie 2018, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut o întrevedere cu echipa de experți – raportori ai Grupului de State împotriva Corupției (GRECO).

Întrevederea a avut ca obiect discutarea amendamentelor aduse Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară  și Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, precum și a implicațiilor practice pe care acestea le pot avea asupra sistemului judiciar român.

Pe aceeaşi temă echipa GRECO a avut întâlniri şi cu alți interlocutori din mediul guvernamental, legislativ, judiciar și al organizațiilor non-guvernamentale.

Reamintim că, odată cu adoptarea raportului de conformitate aferent rundei a patra de evaluare a GRECO, cu ocazia reuniunii plenare din luna decembrie 2017, GRECO a decis aplicarea Regulii 34 din Regulile sale de Procedură cu privire la demersul autorităților române de modificare a legilor justiției, pentru a vedea dacă acesta poate avea ca rezultat încălcarea unui standard anticorupție al Consiliului Europei care a făcut obiectul vreunei runde de evaluare.

Această procedură implică demersuri vizând solicitarea de informații de la statul membru, desemnarea de raportori pentru a evalua situația specifică, efectuarea unei vizite în statul membru în cauză, precum şi adoptarea unui raport ad-hoc

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă