Ministrul Sportului, scandalizat de refuzul jucătoarelor de tenis de a participa la Jocurile Olimpice: “Chiar sunt curios care sunt motivele și vreau să stau de vorbe cu ele”

2 iulie 2021, 13:28

„Este un mesaj toxic al jucătoarelor de tenis pe care nu îl înțeleg”, este scandalizat ministrul Sportului, Eduard Novak, după ce Cîrstea, asemenea lui Halep și Țig, a confirmat, de la Wimbledon, refuzul de a participa la Jocurile Olimpice din cauza restricțiilor draconice impuse de japonezi:

“Faptul că aceste fete nu participă la Jocurile Olimpice este un mesaj care ne pune foarte mult la îndoială faptul «de ce lucrăm? ». Nu numai noi ca MTS, adică de ce există această activitate sportivă a noastră. Acum, când ele ar trebui să transmită un mesaj către tineri (…), refuză cel mai mare obiectiv al lor, olimpismul, cel mai înalt obiectiv al sportului”, a spus Novak.

Ion Țiriac dezvăluie adevăratul motiv pentru care niciuna dintre jucătorele de tenis de simplu calificate nu vor să joace la Tokio: „Chiar dacă ar veni una și ar spune, «Domn’e, mie îmi e frică ! Mi-e frică să mă duc ! Mi-e frică pentru că…». Pe urmă,  când este «pentru că» asta, înțeleg „.

„Vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis”, amenință ministrul Sportului chiar dacă forul condus de Ion Țiriac nu a mai primit bani de la bugetul statului din 2017.

„Toată lumea, și MTS și COSR, se zbat ca să avem cât mai mulți sportivi la Jocurile Olimpice. Nu avem foarte mulți, stăm foarte prost chiar în acest moment. Acele fete care ar trebui să reprezinte țara  refuză să participe. Chiar sunt curios care sunt motivele și vreau să stau de vorbe cu ele. Ajungi la această maturitate și tu refuzi să participi la cea mai mare competiție”, a mai spus ministrul Sportului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite