Ministrul Sportului, Eduard Novak, la TVR Info: Din acest buget noi nu avem cum să reabilităm nicio bază sportivă

30 august 2022, 08:53

Avem foarte multe cluburi de stat la nivel de ministerul Educației, de Ministerul Sporturilor, Steaua, Dinamo, Rapid, plus autoritățile locale. În acest moment noi avem un sistem paralel sunt mai multe ministere care finanțează din bugetul de stat sportul. Înseamnă că noi nu prea avem conexiune. Normalitatea și firescul ar fi ca Ministerul Sportului să fie ministerul care coordonează, în baza strategiei, pe toți care sunt implicați în această familie. Noi ne dorim să reformulăm această structură, nu se va întâmpla de pe o zi pe alta, ne propunem în 10 ani. Primul pas pe care îl facem – descentralizarea cluburilor de stat, ale noastre, aceste cluburi vor merge în administrarea autorităților locale, bazele sportive – ori la autoritățile locale, ori la consiliile județene și prin acest lucru, deja scăpăm de o grijă Ministerul Sportului și putem să ne ocupăm chiar de sport, a declarat ministrul Sporturilor, la TVR Info.

Eduard Novac spune că aproximativ 70% din bugetul ministerului merge pe salariile angajaților și baze sportive, cheltuieli – gaz și altele.

Desigur, dacă acest buget ar merge la federații pentru sporturile prioritare, chiar ar ajunge la sportivi, nu numai 20% sau 10% cum este acum. Nu vă gândiți că prin aceasta descentralizare, toate bazele sportive vor înflori. Nu! Dar măcar le dăm o șansă la 60, 70- 80%.  Sincer, din acest buget  noi nu avem cum să reabilităm cam nicio bază sportivă, doar intervenții punctuale, de siguranță, adică să pui niște plasturi pe rană, a subliniat ministrul Sportului, la TVR Info.

Alte declarații ale ministrului Eduard Novak în materialul video.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite