Ministrul saudit al Apărării, aşteptat luni la Washington. Prinţul Khalid bin Salman va avea întâlniri cu înalţi oficiali ai administraţiei Biden

Prinţul Khalid bin Salman
Prinţul Khalid bin Salman
29 octombrie 2023, 06:36

Vizita, programată cu mult timp în urmă, au declarat sursele pentru Axios, va avea loc în contextul în care Israelul a anunţat sâmbătă declanşarea celei de-a doua faze a războiului din Fâşia Gaza.

Potrivit Axios, este de aşteptat ca Khalid bin Salman să se întâlnească cu consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, cu secretarul Apărării Lloyd Austin, cu secretarul de stat Antony Blinken şi cu câţiva senatori.

Consiliul de Securitate Naţională de la Casa Albă a declarat pentru Reuters că nu are nimic de confirmat atunci când a fost întrebat despre posibila vizită.

Preşedintele american Joe Biden şi prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohamed bin Salman, au discutat marţi, într-un apel telefonic, despre eforturile de prevenire a extinderii conflictului Israel-Hamas.

Arabia Saudită s-a numărat printre ţările arabe care au condamnat luarea drept ţintă a civililor şi „încălcările flagrante ale dreptului internaţional” în Fâşia Gaza, care se află sub un puternic bombardament israelian.

Preşedintele Biden a declarat că atacul din 7 octombrie al grupării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului a fost menit să perturbe o potenţială normalizare a legăturilor dintre Israel şi Arabia Saudită. Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite