Ministrul Sănătăţii a dispus un control la Spitalul de Arsuri din Capitală

10 ianuarie 2017, 10:16

O echipă mixtă formată din inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Institutul Naţional de Sănătate Publică face un control la Spitalul de Arsuri. Verifică, între altele, ce materiale de construcţie au fost folosite la reabilitare, dacă au fost respectate toate procedurile şi în ce măsură testele de autocontrol au fost efectuate corect.

Ministrul Sănătăţii a dispus controlul după ce GSP a publicat informaţii că în pereţii secţiei ar fi în continuare germeni mortali, a transmis corespondentul TVR Diana Brâncuş pentru Telejurnal.

Potrivit GSP, în octombrie, chiar înainte ca pereţii să fie acoperiţi cu rigips, o sursă din spital a prelevat teste de sanitaţie de pe cărămizi, din instalaţia de aer condiţionat şi din cea de apă. Le-a trimis la două laboratoare, iar la anlize au apărut bacterii foarte agresive şi fungi. În aceeaşi lună, directorul medical al spitalului a declarat pentru TVR că nu au fost găsite bacterii agresive în pereţi.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Vociulescu, a scris pe Facebook că fostul protocol dintre Minister şi Primărie prevedea igienizarea. Secţia a fost închisă în iulie, după ce în presă au apărut informaţii cu viermi pe pacienţi, a reamintit Diana Brâncuş.

EXCLUSIVITATE 11 rezerve în toată ţara pentru pacienţii cu arsuri grave – bilanţ pe hârtie. Promisiuni de la Ministerul Sănătăţii„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite