Ministrul Sănătății: Probele de la Deva și Suceava ajung la Cluj, unde se poate ajunge la 1.000 de teste pe zi. Clujul este un exemplu de bună practică

8 aprilie 2020, 17:39

Nelu Tătaru a declarat, miercuri, că la Cluj-Napoca există atât activitate medicală, cât și implicare a administrației locale, astfel că testele pentru coronavirus de la Deva și Suceava vor ajunge aici, unde capacitatea de testare a ajuns la 1.000 pe zi.

„Clujul este un exemplu de bună practică. Față de multe alte orașe, așez Clujul undeva sus atât ca activitate medicală, cât și ca implicare a administrației locale. Există capacitate și de testare și de tratament la nivelul unităților din Cluj-Napoca. La Cluj capacitatea este de 1.000 de testări pe zi, Clujul poate asigura testarea și pentru localități din jur, am vorbit pentru Deva sau pentru Suceava să aducă teste pentru a fi lucrate la Cluj”, a spus Tătaru.

În ceea ce privește dorințele medicilor de familie privind plata a 500 de euro, ministrul a precizat că se va face un act normativ care să adauge și medicii de familie la această plată compensatorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite