Ministrul Sănătății: Luăm în calcul ca etapa a III-a să înceapă în județele unde locurile pentru vaccinare nu sunt ocupate

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu
8 martie 2021, 13:32

El a susţinut că un criteriu pentru vaccinarea celor din etapa a III-a ar putea să fie incidenţa din judeţe.

„Evident ne orientăm atenţia către judeţele unde rata de infectare este mai mare, dar în acelaşi timp, vrem să vaccinăm cât mai mulţi oameni cât mai repede şi avem o cantitate semnificativă de vaccinuri care vin în luna martie – peste două milioane de vaccinuri şi în luna aprilie o să vină peste două milioane de vaccinuri doar de la Pfizer/BioNTech, o să fie peste 200.000 pe săptămână”, a afirmat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Dimineață, premierul Florin Cîţu a declarat că i-a cerut preşedintelui CNCAV, colonelul doctor Valeriu Gheorghiţă, şi ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să facă pregătirile necesare pentru ca etapa a III-a de vaccinare să înceapă mai devreme.

În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în luna martie. Țineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Este important să continuăm această campanie de vaccinare, le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze. Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă, 10,4 milioane, la sfârşitul lui septembrie să fie mai devreme, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm, a declarat Florin Cîţu la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă