Ministrul Sănătății despre folosirea oxigenoterapiei cu barocamere pentru pacienții cu coronavirus: În măsura în care se solicită, vom avea și acest tratament

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru
29 octombrie 2020, 15:48

„Fiecare pacient este consultat, evaluat şi tratat de un medic curant. În măsura în care se solicită, vom avea şi acest tratament”, a răspuns Tătaru la întrebarea de ce nu sunt folosite pentru terapia cu oxigen şi respectivele barocamere, ţinând cont de situaţia dificilă în care se află sistemul medical.

Potrivit ministrului Sănătăţii, fiecare medic curant are libertatea luării deciziei cu privire la actul medical și pot beneficia de orice resursă existentă.

„Să fim foarte bine înţeleşi, avem toate tratamentele care se fac în acest moment în lume pentru un pacient infectat cu SARS-COV-2. Fiecare medic curant are libertatea deciziei actului medical. În măsura în care solicitările, dincolo de tot ce avem, antivirale, anticoagulante, antiinflamatorii, dexametazonă, ventilaţie mecanică asistată, atunci se va beneficia de orice resursă pe care o avem la îndemână”, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

El a mai menţionat că „este asigurat orice act medical de CNAS, pentru cetăţeanul român, în acest moment, inclusiv pentru cel neasigurat, infectat SARS-COV-2”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă