Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Nu vom lua niciodată măsuri de relaxare pe un trend crescător al numărului de infectări. Includerea testării în certificatul digital COVID, „o măsură de normalitate”

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila
8 decembrie 2021, 13:20

„Noi nu o să facem niciodată acest lucru, să luăm măsuri de relaxare pe trend crescător”, a afirmat el într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Ministrul a menţionat că va fi monitorizată cu atenţie situaţia din ţară.

A arătat totodată că utilizarea rezultatelor testelor în cadrul certificatului digital COVID nu este o măsură de relaxare, ci „o măsură de normalitate”, un element care va da încredere oamenilor.

„Trebuie să dăm totuşi oamenilor o speranţă că în ţara aceasta se poate trăi normal”, a spus el.

Guvernul va derula o campanie de informare; comportamentul preventiv al populaţiei privind pandemia să devină o regulă

Guvernul, împreună cu autorităţile locale, va derula în perioada sărbătorilor de iarnă o campanie de informare, astfel încât comportamentul preventiv al populaţiei privind respectarea regulilor de protecţie sanitară impuse în contextul pandemiei de COVID să devină o regulă, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Faptul că avem patru zile – 24 şi 25 decembrie, 31 decembrie şi 1 ianuarie – în care manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări deosebite, nu înseamnă că trebuie să transformăm aceste manifestări publice în vectori de propagare a infecţiei. De asta este, practic, posibilă organizarea în spaţii deschise fără niciun fel de probleme, cu o condiţie: participanţii, populaţia, şi aici avem mare nevoie de ajutorul mass-media să promovăm un comportament responsabil. O să facem o campanie la nivelul Guvernului, împreună cu autorităţile locale, dar şi cu diversele instituţii din cadrul Guvernului, încât acest comportament preventiv să fie regula. Nu ne dorim sancţionarea, nu sancţionarea este cheia succesului, dar sigur că acolo unde se impun aceste lucruri, vor fi puse în aplicare”, a declarat Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a punctat că importante sunt „parteneriatul, încrederea şi comportamentul preventiv”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă