CORESPONDENȚĂ DE LA MADRID

Ministrul Sănătății din Spania și-a dat demisia după acuzația că ar fi terminat un program de Master fără să fi mers la cursuri

Guvernul spaniol a pierdut un ministru din cauza unor acuzații de plagiat. Presa a dezvăluit nereguli privind masteratul obținut la o universitate din Madrid de ministrul Sănătății. Carmen Monton a demisionat. Detalii de la Felix Damian, corespondentul nostru în Spania.

12 Septembrie 2018, 14:07 (actualizat 12 Septembrie 2018, 21:10) |

Ministrul Sănătății, socialista Carmen Monton, a renunțat la funcția din guvernul de la Madrid. Motivul: a fost acuzată că a terminat un Master pentru egalitatea de gen, în urmă cu 7 ani, fără să fi mers la cursuri.

De când a început scandalul, acum câteva zile, Carmen Monton a tot susținut că nu a comis nicio ilegalitate, pentru că primise aprobare pentru studiul la distanță.

Presa a insistat însă că au fost nereguli și, până la urmă, ministrul Sănătății a convocat jurnaliștii și a declarat în fața lor că își dă demisia, apoi a spus încă o dată că nu a greșit cu nimic.

"Munca mea la acel master a fost pusă la îndoială. La fel prezenţa mea la cursuri şi notele la examene" – Carmen Monton.

Cu toate că premierul Pedro Sanchez nu a dorit să o demită, presiunea partidului a făcut-o pe Carmen Monton să se retragă ca să apere imaginea cabinetului.

Scandalul diplomelor de master îl vizează și pe Pablo Casado, noul șef al partidului Popular, care este acuzat că ar terminat un curs universitar fără să participe la ore.

Cazurile de plagiat încep să fie tot mai frecvente în politica spaniolă, dar aceasta este prima demisie prezentată după dezvaluirile presei.

Alți politicieni precum liderul opoziției de dreapta neagă că ar fi fost favorizați în situații similare și așteaptă o decizie a instanței.

De la Madrid pentru TVR, Felix Damian.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI