Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Suntem spre vârful pandemiei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că ne apropiem de un vârf al pandemiei de COVID-19. Ministrul  a subliniat că depinde numai de atitudinea oamenilor dacă acesta va veni mai devreme sau mai târziu.

23 Aprilie 2020, 15:55 (actualizat 23 Aprilie 2020, 16:12) Știrile TVR |
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: "Suntem înspre vârful pantei, spun eu. Rămâne să ţină doar de noi dacă atingem acest vârf mai devreme sau mai târziu şi dacă rămânem la 10.000-12.000 de cazuri, cât suntem acum, sau vom merge spre 15.000 sau mai mult".

Nelu Tătaru a menţionat că este posibil ca spitalele să rămână în coordonarea Ministerului Sănătăţii, iar partea de ordonator de credite să revină autorităţilor judeţene sau locale.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: "Noi, ca minister, am luat în coordonare toate spitalele din România. Subordonarea rămâne, în continuare, ca şi ordonator de credite, către consiliile locale sau consiliile judeţene. (...) Ne gândim ca partea de coordonare să poată rămâne la Ministerul Sănătăţii. Subordonarea să rămână la autorităţile locale sau judeţene, dar coordonarea, ne gândim să o luăm la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vizitat joi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, unde s-a întâlnit cu managementul militar al unităţii şi cu cadrele medicale.

(sursa: Agerpres)

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI