Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Se iau toate măsurile pentru buna desfăşurare a examenului de Rezidenţiat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Iaşi, că se iau toate măsurile pentru buna desfăşurare a examenului de Rezidenţiat şi că se analizează dacă este oportună organizarea unui alt examen pentru cei cu simptomatologie de COVID-19 sau infectaţi cu noul coronavirus, notează Agerpres.

06 Noiembrie 2020, 19:55 (actualizat 06 Noiembrie 2020, 20:02) Știrile TVR |
Măsuri de protecție la examen

"Ministerul Sănătăţii analizează să se desfăşoare rezidenţiatul în condiţii de securitate maximă pentru a avea o prevenţie foarte bună, astfel încât să nu avem transmitere şi infectare", a afirmat Tătaru.

Întrebat fiind dacă la examenul de rezidenţiat vor putea participa şi candidaţii cu simptome de COVID-19, ministrul a răspuns că se analizează oportunitatea organizării unui alt examen de rezidenţiat pentru aceştia.

"În condiţiile în care situaţia o va permite, vom reevalua această situaţie, dar în acelaşi timp şi oportunitatea unui alt examen de rezidenţiat. Acest examen îl desfăşurăm în anumite condiţii pe care le vom adapta, începând de luni, condiţiilor noi", a precizat Nelu Tătaru.

Concursul de intrare în Rezidenţiat va fi organizat de către Ministerul Sănătăţii pe 15 noiembrie.

În sesiunea din acest an vor fi scoase la concurs 7.061 locuri şi posturi pe cele trei domenii de pregătire.

Vor fi 4.518 locuri şi posturi pentru domeniul Medicină generală, câte 1.219 locuri şi posturi pentru Medicină dentară şi Farmacie, 105 locuri pentru MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI.

Examenul se va desfăşura în condiţii speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

Se vor lua măsuri igienico-sanitare de protejare a candidaţilor, dar şi a personalului implicat în organizare: purtarea obligatorie a măştii medicale pe durata desfăşurării examenului, circuite distincte pentru intrare/ieşire din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanţilor pentru mâini şi suprafeţe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanţării fizice, precum şi asigurarea unor săli speciale pentru candidaţii cu temperatură.

Concursul se va desfăşura, la fel ca în anii precedenţi, în şase centre universitare, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI