Ministrul Sănătății, Florian Bodog, este acuzat că a plagiat în teza sa de doctorat

Suspiciunea de plagiat în teza de doctorat se întinde acum și asupra ministrului Sănătăţii. Florian Bodog ar fi copiat 147 din cele 232 de pagini ale tezei, susţin ziariştii de la PressOne. Bodog neagă acuzaţiile.

09 Octombrie 2017, 20:47 (actualizat 09 Octombrie 2017, 20:54) |
Ministrul Florian Bodog este acuzat de plagiat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Investigaţia jurnaliştilor de la PressOne a scos la iveală că două treimi din teza de doctorat "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare", susţinută de Florian Bodog în 2008, la Universitatea de Vest din Timişoara, au fost copiate.

Pentru doctorat, Florian Bodog s-ar fi inspirat, în principal, din trei cărţi. Una e semnată de un consilier de-al său, Petru Armean, decan al Facultăţii de Moaşe din Bucureşti şi, o alta, semnată de o fostă colegă de facultate, Lucia Daina.

Florian Bodog: "Teza mea de doctorat a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate şi de etică profesională (...). Aşa numitele suprapuneri între teza mea şi fragmente din manualele care o au drept autor principal pe doamna dr. Lucia Daina, sunt în realitate o preluarea a informaţiilor care, în fapt, îmi aparţin în întregime, în calitate de autor al acestora" (sursa: https://florianbodog.wordpress.com/).

Altfel spus, Bodog susţine că la cartea Luciei Daina ar fi scris şi el, dar nu şi-a trecut numele ca autor.

Exact când jurnaliștii i-au cerut un punct de vedere, ministerul a venit cu o precizare semnată de Lucia Daina. Ea admite că manualul din care se presupune că a copiat demnitarul a fost redactat de toți cei trei: Bodog, Armean și Daina.

Reprezentanţii Universităţii de Vest din Timișoara susţin că vor lua în discuţie cazul lui Florian Bodog.

Ministrul Sănătății mai are şi un titlu de doctor în Ştiinţe Medicale, pe care l-a obţinut în 2001, la Universitatea din Oradea.

Florian Bodog, Lucia Daina şi Petru Armean nu au putut fi contactaţi pentru o oferi un punct de vedere.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 27°C
IASI 24°C 27°C
CLUJ 27°C 28°C
CONSTANTA 22°C 23°C
CRAIOVA 27°C 30°C
BRASOV 23°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI