Ministrul rus al apărării: Prioritatea este distrugerea rachetelor ucrainene

Ministrul apărării al Federaţiei Ruse Serghei Şoigu
Ministrul apărării al Federaţiei Ruse Serghei Şoigu
18 iulie 2022, 16:17

La aproape cinci luni după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, pe 24 februarie, forţele militare ruse au avansat prin regiunea Donbas din estul Ucrainei şi acum ocupă în jur de o cincime din această ţară.

Şoigu, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Putin, a inspectat batalionul Vostok care luptă în Ucraina, a informat Ministerul Apărării rus. Serghei Şoigu „l-a instruit pe comandant să acorde prioritate rachetelor cu rază lungă de acţiune şi armelor de artilerie ale ale inamicului”, a precizat ministerul.

Potrivit ministerului rus, aceste arme au fost utilizate pentru a bombarda zone rezidenţiale aflate sub controlul rus în Donbas şi pentru a incendia în mod deliberat lanuri de grâu şi silozuri de depozitare a cerealelor.

Canalul media Zvezda al armatei ruse l-a arătat pe Şoigu, îmbrăcat în uniformă de luptă, vorbind alături de ministrul-adjunct al apărării Iunus-Bek Ievkurov.

SUA şi aliaţii lor au livrat Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari de când Rusia a declanşat invazia asupra acestei ţări, pe 24 februarie, inclusiv arme cu rază de acţiune lungă, cu care Kievul susţine că a înregistrat succese pe câmpul de luptă.

Ucraina susţine că a întreprins o serie de lovituri de succes asupra unor centre logistice şi de muniţii ale Rusiei, utilizând sisteme lansatoare de rachete multiple livrate de Occident.

În timpul conferinţelor de presă ale Ministerului Apărării, Moscova a subliniat atacurile sale asupra armelor livrate de Occident şi a acuzat Ucraina că utilizează arme cu rază de acţiune lungă pentru a lovi zone rezidenţiale în regiunile controlate de separatiştii pro-ruşi în Donbas.

Liderul separatist Denis Puşilin a declarat joi că doi oameni au fost ucişi după ce forţele ucrainene au bombardat o staţie de autobuz în oraşul Doneţk aflat sub controlul separatiştilor în estul Ucrainei.

La rândul său, Anton Heraşenko, consilier în cadrul Ministerului de Interne al Ucrainei, a acuzat pe reţele sociale forţele ruse că au bombardat centrul oraşului Doneţk şi au dat vina pe forţele ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite