Ministrul Petre Daea vrea mai multe preparate din carne de oaie în restaurante

Petre Daea promovează oaia în continuare. Acum, Ministrul Agriculturii vrea ca în restaurante să se găsească mai multe reţete, inclusiv exotice, din carne de oaie, în aşa fel încât românii să dea de gustul acestor preparate. Chiar dacă România este al treilea crescător de ovine din Europa, consumul de carne de oaie este foarte redus.

11 Decembrie 2017, 21:43 (actualizat 11 Decembrie 2017, 21:51) Știrile TVR |
Daea vrea oaia și în restaurante
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Emoții mari pentru cei 20 de aspiranți la titlul de bucătar-șef, una dintre cele mai bine plătite meserii în România. Mulți au gătit pentru prima dată carne de oaie românească, după rețete exotice.

Ministrul speră ca viitorii bucătari-șefi vor promova preparatele din oaie în restaurante.

Ca să încurajeze consumul, oficialul a precizat ca proiectul "Alege Oaia" va continua și anul viitor.

Cu un efectiv aproape 10 milioane de ovine, România este unul dintre cei mai importanți crescători de animale din UE. Totuși, un român consumă în medie puțin peste 2 kilograme și jumătate de carne de oaie pe an. În comparație, consumul de carne de pasăre este de șase ori mai mare, iar cel de carne de porc de peste zece ori mai mare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI