Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că plățile compensatorii către furnizorii de energie vor fi făcute începând de luni

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale Marius Budăi
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale Marius Budăi
23 februarie 2022, 12:14

Aş dori, domnule ministru Budăi, să ne prezentaţi o actualizare a evoluţiei plăţilor compensatorii la nivelul Ministerului Muncii şi, de asemenea, domnule ministru al Energiei, nivelul la care ne găsim pe evoluţia acestor plăţi pentru a putea să confirmăm că tot ceea ce am discutat şi ne-am angajat în dialogul nostru cu instituţiile şi societatea civilă se realizează.(…) Este importantă şi suma, valoarea ei, dar important este să ne respectăm angajamentele„, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că începând de luni se fac plăţi, imediat ce sunt redepuse noile cereri de solicitare de sume.

Aşa cum am informat, joi a avut loc ultima discuţie cu furnizorii din tot ce ţine de atribuţiile Ministerului Muncii, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială. Începând de luni, după repunerea noilor cereri de solicitare de sume, se fac plăţi. Ieri am avut 18 milioane, astăzi, până la ora intrării în Guvern, cât am discutat cu colegii de la ANPIS, avem trei furnizori cu 6,5 milioane, până în ora 13,00, când putem trimite la Trezorerie, lucrăm în continuare şi actualizăm oră de oră sumele. Ce este important de reţinut? Că începând de luni se fac plăţi, se ţine legătura cu furnizorii şi zi de zi, cum avem situaţiile înaintate de dumnealor şi verificările de rigoare, imediat punem în plată fără să mai aşteptăm cele 30 de zile, cum scrie în lege, pentru că ne dorim să închidem această acţiune cât mai repede„, a explicat Budăi.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că la ministerul pe care îl conduce plăţile se fac săptămânal şi că în cazul IMM-urilor trebuie verificat ajutorul de minimis.

La Ministerul Energiei au început plăţile în urmă cu două săptămâni. Săptămâna trecută au fost făcute plăţi făcute de 5 milioane lei, noi facem plăţi săptămânal. Vinerea se transmit la ordonanţare. Procedura de plată la Ministerul Energiei trebuie să ia în calcul inclusiv verificarea pentru întreprinderi mici şi mijlocii a ajutorului de minimis. De aceea, sumele sunt mai mici la solicitare decât pentru consumatorul casnic, dar trebuie să verificăm dacă au primit ajutor de minimis, regulamentul european ne obligă să facem acest lucru, dar facem faţă săptămânal, de aceea facem plăţi săptămânal„, a explicat Popescu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă