Ministrul Muncii: Aşa cum am găsit fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor până acum, aşa se va întâmpla şi anul viitor

Ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu
Ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu
20 octombrie 2018, 17:16

„Iar ‘s-a blocat guvernul’, iar ‘nu mai sunt bani de pensii şi salarii’, iar ‘nu se aplică legea salarizării’. Asta aud de la opoziţie din două în două luni. Şi iar răspundem: aşa cum nu ne-am blocat până acum şi cum am găsit fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor, aşa se va întâmpla şi anul viitor”, a scris Olguţa Vasilescu pe pagina ei de Facebook.

„Legea salarizării se va aplica așa cum a fost ea adoptată de parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu și anume sa se aplice direct grila din 2022 în 2020, așa cum au solicitat, in mod repetat, mai multe federații sindicale. Consideram însă ca legea trebuie aplicată așa cum a fost adoptată de parlament și cum este in vigoare, cu aplicare etapizata pana in 2022 și creștere anuală cu 25 la suta din diferenta pana la grila din 2022”, a adăugat  ministrul Muncii.

Lia Olguța Vasilescu susţine că, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, ministerul pe care îl conduce lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferenţierea salariului minim în funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani.

Olguţa Vasilescu prezintă şi calendarul creşterilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite