Ministrul Muncii spune că salariile nu vor scădea: Brutul devine cheltuiala totală a angajatorului. Hossu interpretează vorbele noastre

1 noiembrie 2017, 13:48

Declarația vine după ce liderul confederației sindicale Cartel ALFA, Bogdan Hossu, avertizase că există un asemenea risc.

Am avut întâlnire cu Consiliul Național Tripartit la care au participat și toți liderii de confederații naționale și la care au participat și patronatele. Dl Hossu, cum face dumnealui de fiecare dată, interpretează vorbele noastre. Așa le-a interpretat și ieri pe cele ale patronatelor. În momentul în care premierul a întrebat cu subiect și predicat, ca să nu mai fie niciun fel de discuție, pe reprezentanții patronatelor dacă au de gând să scadă salariile din mediul economic, ei au spus: nici gând de așa ceva, a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Cred că am explicat de 1000 de ori că brutul devine cheltuiala totală a angajatorului, așa cum am făcut prin hotărârea de guvern, care este dată pentru salariu minim pe economie, pentru că brutul, conform programului de guvernare trebuia să fie 1550, dar este 1900 tocmai pentru că se transferă cheltuiala totală a angajatorului în noul brut, a mai adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite