Ministrul Muncii: Voucherele de vacanţă şi normele de hrană vor fi introduse în sporuri, iar acestea vor fi plafonate la 30 la sută

9 martie 2017, 14:04

Cu privire la salariile bugetarilor, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că toţi bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană, dar asta nu ridică probleme pentru că se reduce nivelul de sporuri, adică vor fi 30% pe ordonatori de credite. Ce ne asigurăm noi cu această ocazie, este că toată lumea va avea o distribuţie corectă a sporurilor.

Nu se mai întâmplă ca până acum, când unii, doar pentru că erau șefi, luau niște sporuri foarte mari față de restul angajaților. Fiind obligatoriu ca fiecare bugetar să aibă norma de hrană și să aibă acest voucher de vacanță, atunci în nivelul sporurilor trebuie să fie prinse pentru toată lumea. Considerăm că este o variantă mai corectă”, a explicat Olguța Vasilescu, la finalul discuțiilor cu sindicaliștii din Educație pe marginea proiectului Legii salarizării bugetarilor.

Ministrul Muncii a precizat că anvelopa de 32 de miliarde de lei prevăzută pentru creșterea salariilor bugetarilor va însemna, în medie, o creștere cu 56% în patru ani de zile.

Această sumă de 32 de miliarde nu va merge uniform de la bază către vârf, adică toată lumea să primească acelaşi coeficient pentru că nu am face altceva decât să adâncim şi mai mult diferenţele salariale, care sunt acum între bază şi vârf.

La armată a fost cea mai mare creştere si de 260% la soldaţi, dar să nu uităm că eu au pornit de la 700 de lei, a precizat Lia Olguţa Vasilescu.

„Draftul de lege îl vom avea cel mai probabil undeva la finele lunii martie când vom finaliza discuțiile cu absolut toți partenerii”, a spus ministrul Muncii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite