Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost chemat la explicații, în Parlament, pentru reforma pensiilor

10 mai 2023, 20:28

Senatorii USR au lansat un şir de acuzaţii la adresa ministrului Muncii. Au criticat menţinerea pensiilor speciale și lipsa reformei sistemului pe criterii echitabile şi contributivitate.

ȘTEFAN PĂLĂRIE, senator USR: Aveți nevoie de un lucru simplu, să scăpați de pensiile nesimțite care au ajuns să atârne de gâtul României ca un bolovan de câteva miliarde de euro. Dacă nu puteți dumneavoastră, lăsați pe altcineva.

Replici tăioase au venit și din partea ministrului Muncii, care a lansat mai multe acuzații, inclusiv secretizarea PNRR, prin lipsa dezbaterilor în Parlament.

MARIUS BUDĂI, ministrul Muncii: Vorbiți de bunătate, de echitate, de coeziune … de unde grijile astea la USR, când dumneavoastră, când ați fost în guvern, n-ați dat niciun leu oamenilor? Românii trebuie să știe că i-ați condamnat la sărăcie pentru următorii 50 de ani.

RADU OPREA, senator PSD: Dragi colegi de la USR, sunteți palizi, puteați mai mult. Ar trebui să veniți cu umilință, smerenie, să recunoașteți că n-ați fost în stare de nimic în timpul guvernării dumneavoastră, acele pensii speciale pe care Stelian Ion putea să le taie n-a făcut-o.

Senatorii s-au revoltat și în privința respectării procedurilor pe timpul alocat la microfon.

Reprezentanții AUR au profitat de moment să lanseze noi acuzații la adresa PSD, dar și a colegilor din opoziție.

CLAUDIU TÂRZIU, senator AUR: PNRR nu a fost dezbătut în Parlament, nu mai mințiți cei de la USR! A fost votat în orb, inclusiv de PSD. Dacă dumnealui își permite o asemenea atitudine jignitoare la adresa aleșilor țării, ar trebui să plece acum din funcția pe care o deține!

Marius Budăi era așteptat la Ora Guvernului încă de la finalul lunii aprilie, când a anulat vizita la Senat din cauza ședinței de guvern programate în aceeași zi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite