Ministrul Mediului, în satele inundate din Arad: Vom ajuta la reconstrucţia caselor, drumurilor şi la amenajarea hidrotehnică

Inundatii grave
Inundatii grave
26 iunie 2023, 14:05

Sute de gospodării au fost inundate, mai multe sate sunt izolate. Un bărbat a fost luat de viitură, într-o localitate din județul Arad

„Situaţia este mai bună decât ieri, avem cote în scădere, nu sunt în acest moment oameni în pericol, însă am ţinut să fiu prezent aici ca să mă asigur că specialiştii Ministerului Mediului sunt pe poziţie, că avem tot ceea ce este necesar pentru a interveni la acest calamităţi. Din nefericire, am avut un fenomen meteo extrem, am avut cantităţi de precipitaţii care au depăşit 100 de litri pe metru pătrat. Din ce mi-au povestit bătrânii din aceste sate, este un fenomen meteo cu care nu s-au confruntat niciodată. Am venit şi să-i asigur pe cetăţenii judeţului Arad afectaţi de inundaţii că, de îndată de Prefectura va elabora Hotărârea de Guvern pentru suportul populaţiei, aceasta va fi prioritară. Guvernul României va ajuta toate aceste persoane, fie că discutăm despre reconstrucţia drumului, despre amenajarea hidrotehnică sau despre casele afectate te inundaţii, cu siguranţă ne vom ocupa de ele”, a spus Fechet.

Prezent alături de ministru, deputatul PNL Sergiu Bîlcea a afirmat că pagubele produse de viitură în zona Brazii – Gurahonţ „sunt de milioane de euro„.

Ministrul Mediului a mai declarat că urmează să viziteze şi zone afectate de inundaţii din judeţul Hunedoara.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte luni la Prefectură, pentru a analiza problemele din satele inundate.

Conform ultimelor informaţii oferite de Prefectura Arad, în zona Brazii-Gurahonţ au fost afectate aproximativ 50 de locuinţe, din care cinci case au fost dărâmate de apă, iar un bărbat în vârstă de 75 de ani a murit, după ce a fost luat de viitură cu tot cu casă.

Au mai fost afectate drumuri, unele distruse pe o lungime de câţiva kilometri, podeţe sau culturi agricole.

Toate persoanele care nu s-au putut întoarce în locuinţele avariate şi-au găsit, duminică seară, locuri în care să se mute temporar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă