Ministrul Mediului din Franța, în centrul unui scandal sexual. Una dintre victime ar fi nepoata fostului președinte Mitterrand

10 februarie 2018, 10:50

Articolul pregătit de câteva luni bune de revista Ebdo l-a determinat pe ministrul ecologiei, Nicolas Hulot, să facă primele declarații. Dacă ieri a dezmințit cu tărie cele două presupuse fapte de agresiune sexuală, astăzi a apărut și un nume.

Este vorba despre Pascale Mitterrand, nepoata fostului președinte francez, François Mitterrand. Avocatul acesteia a transmis că “numele doamnei Pascale Mitterrand este asociat, fără consimțământul său, cu această furtună mediatică de care se leagă numele ministrului ecologiei, Nicolas Hulot. Nici ea și nici familia să nu vor să fie legate de publicitatea făcută în jurul acestui caz”.

Revista Ebdo face referire la fapte de agresiune sexuală care s-ar fi petrecut în 1997 și pentru care s-ar fi depus o plângere în 2008. Atunci, justiția a închis dosarul din lipsă de probe.

În cel de-al doilea caz, víctima ar fi o femeie despre care se spune că ar fi încheiat o înțelegere confidențială cu Nicolas Hulot în schimbul tăcerii.

Dacă unele voci sunt de părăre că acest scandal ar putea să-i afecteze cariera politică, precum și o eventuală candidatură la următoarele prezidențiale, membrii Guvernului și chiar președintele Emmanuel Macron continuă să-l susțină în lipsa unor decizii ale justiției.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite