Ministrul Mediului: Bugetul Programului Rabla pentru electrocasnice a fost epuizat în 12 ore de la lansare

25 mai 2019, 11:17

„Programul Rabla pentru electrocasnice este un succes. (…) În aproximativ 12 ore, am reușit să închidem această primă parte a proiectului, în sensul că peste 120.000 de vouchere au fost consumate, echivalentul a 40 de milioane. Începând de aseară, timp de 15 zile, românii care s-au înscris în program trebuie să meargă la retailer să-și aleagă produsele și să folosească voucherul astfel încât să poată să beneficieze de eco-bonusurile acordate, între 200 și 400 de lei”, a declarat Grațiela Gavrilescu la postul Antena 3.

Potrivit ministrului Mediului, programul va putea fi relansat.

„Când vom încheia cele 15 zile (…) și când rămâne o sumă de reportat, vom redeschide sesiunea și, în funcție de un nou buget la rectificare al Administrației Fondului de Mediu, ne gândim să relansăm ediția printr-o suplimentare de fonduri. Dorința noastră este să lansăm și pentru instituții publice acest program (…) următorul pas să fie, pe urmă, persoanele juridice”, a mai spus Gavrilescu.

Programul Rabla pentru electrocasnice a fost lansat oficial joi. Spre deosebire de alți ani, acum românii au putut primi vouchere de 400 de lei pentru televizoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite