Ministrul Mediului a convocat Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență

Ministrul Mediului Costel Alexe
Ministrul Mediului Costel Alexe
24 iunie 2020, 12:06

„În urma evoluției situației hidrometeorologice din nordul țării, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a convocat astăzi (miercuri – n.r.), la sediul MMAP, Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență (CMSU)”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la finalul reuniunii, în jurul orei 17.00, ministrul va susține declarații de presă.

Potrivit IGSU, în cursul zilei de marți și pe timpul nopții, aversele torențiale au produs inundații în 29 județe, fiind afectate 161 de localități. Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 curți și 219 beciuri și subsoluri. Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate și 5 copaci. Din cauza viiturilor care au inundat străzi și locuințe din mai multe localități din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin și Maramureș 71 de persoane au fost evacuate și relocate temporar în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și la rude.

„Din nefericire, în ultimele două zile, 3 persoane luate de viitură au decedat. Evenimentele s-au produs în județele Bihor, Suceava și Vaslui, acolo unde, din cauza precipitațiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid și s-au produs inundații”, mai transmite IGSU.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații

Un mort şi sute de persoane evacuate în urma viiturilor din Antalya