Ministrul Marcel Vela anunță o OUG care vizează modificări salariale pentru aproximativ 68.000 de polițiști

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, o ordonanță de urgență care pune în aplicare decizia ÎCCJ privind salariile polițiștilor care au aceeași funcție, aceeași treaptă și aceeași gradație. Vela a spus că astfel se face dreptate pentru aproximativ 68.000 de polițiști.

14 Mai 2020, 19:28 (actualizat 14 Mai 2020, 21:42) Știrile TVR |
Salarii mărite pentru zeci de mii de polițiști
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

„Această ordonanță face un act de dreptate și dacă la vremea respectivă predecesorii mei ar fi aplicat legea așa cum trebuia, astăzi nu era nevoie să adoptăm acest proiect de act normativ”, a spus Marcel Vela.

Potrivit ministrului de Interne, ordonanța adoptată joi în ședința Guvernului asigură punere în aplicare a efectelor juridice ale deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Prin OUG se vor recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au un salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad, treaptă, gradație, vechime în funcție sau în specialitate, dacă își desfășoară activitatea în aceleași condiții”, a spus ministrul Marcel Vela.

Ordonanța mai modifică prevederile OUG nr. 114 / 2018, care limitează în prezent valorile drepturilor salariale la nivelul acordat în decembrie 2018, respectiv în decembrie 2019, decizii care sunt anterioare a deciziei nr. 51 / 2019, respectiv deciziei ÎCCJ.

Totodată, Vela mai spune că, prin această OUG, Guvernul asigură susținerea financiară a impactului generat de aplicare a efectelor deciziei numărul 51 / 2019, fiind eșalonată plata drepturilor recalculate și datorate pentru ultimii trei ani.

„Din punct de vedere tehnic, OUG vizează următoarele date: în medie un polițist în activitate poate beneficia de o creștere lunară de până la 400 de lei în sumă brută, în funcție de situația particulară a fiecăruia. Prin raportare la elementele vizate de către această ordonanță de urgență, înregistrăm un număr de aproximativ 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate. Cu privire la cuantumul sporului de fidelitate un număr de 18.000 de cadre pentru cuantumul sporului pentru absolvirea a instituțiilor de învățământ superior și aproximativ 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit”, a mai spus ministrul de Interne.

Ministrul a precizat că în perioada următoare vor fi emise normele de aplicare pentru această OUG.

(sursa: Mediafax)

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI