Ministrul Justiţiei îl propune pentru şefia DIICOT pe procurorul Felix Bănilă

14 mai 2018, 09:05

ACTUALIZARE 17.30 Procurorul Felix Bănilă de la Parchetul Tribunalului Bacău este propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru funcția de procurer-șef al DIICOT.

Felix Banilă a fost timp de 6 ani procuror-șef la Parchetul din Bacău și are 20 de ani vechime în profesie.

În urmă cu 2 ani, a candidat pentru CSM, dar a pierdut.

Felix Bănilă a activat doar 6 luni ca procuror la DNA și nu este cunoscut ca având dosare mari instrumentate.

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi: Daniel Horodniceanu, actualul procuror-şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Daniel Horodniceanu și Felix Bănilă au susţinut vineri interviurile.

„Mi-a plăcut foarte mult că au citit proiectul de management. Mi-au pus întrebări foarte bune, pertinente, cred că am răspuns corect, o să vedem pe 14 (mai – n.r.)”, a declarat Horodniceanu, după interviu.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Candidaţii au întocmit un proiect managerial privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de procuror-şef al DIICOT. Ei trebuiau să depună şi cel puţin 10 lucrări pe care le-au întocmit în compartimentele în care şi-au desfăşurat activitatea, în ultimii cinci ani, precum şi ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite