Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Giuliani este şi el un om până la urmă, din Statele Unite

Ministrul Justiției Tudorel Toader
Ministrul Justiției Tudorel Toader
30 august 2018, 14:32

Întrebat cum comentează situaţia creată de declaraţiile lui Giuliani, Toader a răspuns: „Eu nu sunt comentator. Sunt atâţia care cred că le ştiu pe toate şi îşi dau cu părerea cu privire la toate. Giuliani este şi el un om până la urmă, din Statele Unite”, a afirmat Toader, potrivit Agerpres.ro.

Avocatul lui Donald Trump, Rudoplh Giuliani, a fost plătit de o firmă de consultanță când a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, scrisoare care a fost în contradicție cu poziția Guvernului SUA, a scris publicația Politico.eu.

Rudolf Giuliani a declarat pentru Politico.eu că scrisoarea adresată preşedintelui român Klaus Iohannis a avut la bază un raport întocmit de fostul director al FBI, Louis Freeh, care conduce o companie de consultanţă ce are relaţii de afaceri şi cu el. 

Publicaţia politico.eu notează că, în scrisoarea adresată preşedintelui Klaus Iohannis, Giuliani a criticat „excesele” DNA, spre deosebire de Departamentul de Stat, care a sprijint eforturile acestei instituţii, Giuliani făcând referire la „intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi martorilor; interceptări telefonice neconstituţionale, mărturii forţate; şi procese judiciare incorecte”. 

Aceeaşi publicaţie menţionează că Departamentul american de Stat şi-a exprimat preocuparea în legătură cu recentele tensiuni politice din România legate de încercările de a atenua practicile anticorupţie, inclusiv prin destituirea Laurei Codruţa Kovesi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite