Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu: Cred în nevinovăția Simonei Halep față de acuzațiile de dopaj. Prezumția de nevinovăție este valabilă și în astfel de situații

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu
23 octombrie 2022, 17:42

„Nu o cunosc personal pe Simona Halep, dar i-am urmărit cariera și comportamentul atât pe teren, cât și în afara arenei”, a notat Cătălin Predoiu.

„Cred în nevinovăția Simonei Halep față de acuzațiile de dopaj. Prezumția de nevinovăție este valabilă și în astfel de situații”, a atras el atenția.

Pe finalul mesajului, în aceeași linie de discurs, dar mai puțin oficial, ministrul îi urează fără ocolișuri „succes în acest ‘meci'” Simonei Halep.

Vineri, Simona Halep a confirmat pe rețelele de socializare că a primit o notificare potrivit căreia a fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, prezentă într-o cantitate extrem de mică.

Proba a fost prelevată la US Open, iar jucătoarea a fost suspendată provizoriu.

VEZI și Tatăl Simonei Halep, prima reacție în scandalul de dopaj în care este implicată sportiva: Simona e corectă. Peste 100% am încredere în ea

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, cel mai mare șoc din viața mea”, a transmis vineri sportiva.

„Pe parcursul întregii mele cariere nu mi-a trecut niciodată prin minte să trișez, pentru că este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. În fața unei situații atât de nedrepte, mă simt complet confuză și trădată”, a adăugat ea.

„Voi lupta până la capăt să dovedesc că nu am luat niciodată cu bună știință nicio substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este despre onoare și despre povestea de dragoste cu tenisul din ultimii 25 de ani”, a conchis Simona Halep.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite