Ministrul Justiției anunță că îi trimite președintelui Iohannis documentele pentru finalizarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr și o propune din nou pe Adina Florea la DNA

24 decembrie 2018, 12:04

Ministrul Justiţiei a precizat că va trimite din nou toate propunerile de procurori refuzate de șeful statului. Printre ele, și pe cea a Adinei Florea la conducerea DNA.

Acum o lună, președintele a respins numirea ei pe motiv că nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesare.

Ministrul Justiției vrea să tranșeze și problema revocării șefului Parchetului General, Augustin Lazăr. A anunțat că, pe 27 decembrie, va merge la minister cu toată documentația necesară  finalizării procedurii de revocare a procurorului general.

„Pe data de 27 decembrie dimineaţă, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general. (…) În opinia mea, nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 19 aprilie. (…) Pe 27, repet, trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui”, a declarat Tudorel Toader, duminică seară, la un post de televiziune.

La începutul lunii trecute, Augustin Lazăr a depus în instanță o cerere de suspendare a acțiunii de revocare. Cererea nu a fost încă soluționată de judecători.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, crede că acest conflict între ministrul Justiției și președintele României ar putea dura la nesfârșit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite