Ministrul Justiției a trimis la CSM, DNA, DIICOT şi Ministerul Public legile privind justiţia puse în acord cu deciziile CCR

6 aprilie 2017, 23:37

„Este vorba de legea de modificare a Codului penal și de procedură penală pentru punerea de acord cu deciziile Curții Constituționale, dar și transpunerea unei directive din 2014 privind confiscarea extinsă. În cazul directivei era depășit termenul de transpunere, ne-a notificat Comisia și ne-a băgat în procedură prealabilă de infringement”, a anunțat  Tudorel Toader.

Toader a precizat că propunerile legislative cuprind și transpunerea Directivei europene referitoare la confiscarea extinsă. Ministrul a precizat că proiectul de lege nu prevede un prag pentru abuzul în serviciu, dar, „dacă legiuitorul va aprecia pe parcurs să impună un prag, are libertatea să o facă”. Ministrul Justiției a spus că, printre modificările la Codul Penal, se află și articolul 5, care se referă la aplicarea legii penale mai favorabile.

Ministrul Justiției a anunțat că după ce va primi punctele de vedere, va publica proiectul de lege pe pagina de internet a ministerului, îl va pune în dezbatere publică pentru 30 de zile și va organiza două întâlniri „cu cine vrea să vină”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite