Ministrul Justiției a anunțat că a finalizat Legile Justiției. A fost redactată și solicitarea de aviz pentru Comisia de la Veneția

18 octombrie 2017, 12:02

Ministrul Justiției a anunțat că acest pachet de legi a fost finalizat, a transmis Marius Vulpe, pentru TVR.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: „Ministerul Justiției a redactat și a finalizat proiectul de lege pentru modificarea Legilor Justiției. Mai departe am redactat solicitarea de aviz de la Comisia de la Veneția, cu privire la procedura de numire a procurorilor de rang înalt. Pe 26 octombrie am stabilit întâlnire cu prim-vicepreședintele Comisiei, cu Timmermans”.

Totuși, ministrul își permite un calendar destul de lung, până va veni cu ele în Parlament. Tudorel Toader a specificat faptul că așteaptă mai întâi un răspuns din partea reprezentanților Comisiei de la Veneția, pe care, de altfel, i-a notificat cu privire la unele prevederi care vor fi modificate prin acest pachet de legi. Ne referim în special la modalitatea de numire a procurorilor șefi, la Parchetul General și la DNA, procedură din care ar fi fost eliminat președintele statului.

Tudorel Toader a mai spus că la mijlocul lunii noiembrie va avea o serie de discuții cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, dar și cu alte instituții abilitate care, prin expertiza lor, pot să îmbunătățească acest pachet de legi. Ministrul i-a invitat și pe parlamentari să lucreze în paralel și să vină cu propriile propuneri. Există o comisie specială care ar trebui să armonizeze deciziile CCR cu codurile civile, penale și cu cele de procedură. Parlamentarii PSD ne-au spus că ei nu mai sunt dispuși să-l aștepte pe Tudorel Toader și ar putea veni cu propriile propuneri de modificare a Legilor Justiției, astfel încât aceste modificări să poată intra în vigoare de la începutul anului viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite