Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Nu cred că preşedintele nu va da curs deciziei CCR

Ministrul Tudorel Toader
Ministrul Tudorel Toader
30 mai 2018, 22:32

‘Sincer, mă aştept să o respecte. (…) Acum avem un comunicat care are sâmburele, esenţa deciziei, dar comunicat care astăzi, când vorbim, nu produce efecte juridice. Efect juridic se va produce din momentul când decizia motivată se va publica în Monitorul Oficial. De atunci, din momentul acela, se naşte obligaţia constituţională a preşedintelui de a emite decretul de revocare, cum spune dispozitivul Curţii. Eu, personal, nu cred că preşedintele nu va da curs deciziei CCR’, a spus ministrul Tudorel Toader, la Antena 3, notează Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis este obligat să o revoce pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, aşa cum a cerut ministrul Justiţiei.

Curtea Constituţională a luat această decizie, miercuri, după ce a stabilit că preşedintele a declanşat un conflict între puteri când a refuzat să o demită pe Codruţa Kovesi.

În februarie, ministrul Justiției, Tudorel Toader i-a solicitat președintelui Iohannis revocarea Laurei Kovesi și a adus o listă cu 20 de argumente. Ministrul îi reproșa procurorului șef al DNA, printre altele, încălcarea competențelor în raport cu alte instituții și implicarea în anchetele altor procurori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite