Ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre motivarea CSM în cazul Kovesi: CSM-ul a cosmetizat şi a zis „Da, este bine aşa”

Ministrul Justiției Tudorel Toader
Ministrul Justiției Tudorel Toader
16 martie 2018, 23:17

„Convingerea mea este că CSM-ul practic a luat cele 20 de puncte prezentate de mine, a luat răspunsurile procurorului şef, le-a sucit, le-a cosmetizat, le-a schimbat un pic modul de prezentare şi le-a luat de bune, în rest nu a făcut absolut nimic”, a declarat ministrul Justiției la un post de știri, citat de Agerpres.

„Am citit şi eu cu atenţie toate răspunsurile la cele 20 de puncte, ele sunt în oglindă, sunt în oglindă, adică ce a susţinut doamna Kovesi, CSM-ul a cosmetizat şi a zis ‘Da, este bine aşa’ „, a adăugat Tudorel Toader.

Avizul negativ privind propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA a fost motivat şi înaintat decidenţilor, a anunţat vineri Secţia pentru procurori a CSM.

Puteți consulta documentul AICI

Potrivit magistraților, Tudorel Toader nu a făcut referire la niciuna dintre atribuţiile legale care ar fi fost încălcate de Laura Codruţa Kovesi.

Procedura a ajuns acum la capăt, la preşedintele Klaus Iohannis, singurul care ia o decizie în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite