Ministrul Justiției: Guvernul nu va abroga recursul compensatoriu și nu își asumă desființarea Secției Speciale

28 noiembrie 2019, 11:33

Ministrul Justiției a explicat că recursul compensatoriu nu poate fi abrogat imediat pentru că Guvernul și-a asumat că nu dă ordonanțe de urgență în Justiție. În plus, există riscul ca România să fie condamnată de CEDO pentru condițiile proaste din penitenciare.

Recursul compensatoriu a scos mai repede din penitenciare peste 16.000 de deținuți. Mulți dintre ei s-au reîntors cu noi crime în spate.

Liderii USR au criticat imediat Guvernul. O poziție care a dat de gândit liberalilor și, la scurt timp, premierul Ludovic Orban si-a nuanțat opinia.

Ministrul Justiției spune că Guvernul nu își poate asuma nici desființarea peste noapte a Secției Speciale, deși Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și chiar președintele țării au cerut desființarea acesteia.

Pe 2 decembrie, Ministerul Justiției va lansa procedura de selecție a noilor procurori șefi. Cătălin Predoiu spune că nu va face rabat de la criteriile de profesionalism și integritate. În acest moment, Parchetul General, DNA și DIICOT au șefi interimari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite