Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, vrea să schimbe conducerile de la Parchetul General și DNA. El a nominalizat alte persoane pentru funcțiile de procuror șef

27 februarie 2023, 14:14

Printre aceștia, au fost şi actualii şefi ai celor două instituții. Gabriela Scutea şi Crin Bologa nu au convins însă comisia de interviu să-i nominalizeze pentru un nou mandat.

Așa că pentru conducerea Parchetului General nominalizarea ministrului este Alex Florenţa, de la DIICOT Iaşi, iar pentru şefia DNA, Marius Voineag, procuror în cadrul Direcţiei.

Nominalizările ministrului Justiţiei vor ajunge la CSM, care are obligaţia să dea un aviz consultativ.

Decizia definitivă aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis: Este un pas important într-o direcție pe care toți ne-o dorim bună, este vorba de scoaterea la concurs a celor trei posturi de la Parchetul General, DNA și DIICOT, conducerile acestor parchete, în conformitate cu noile legi ale justiției și la termen. S-au organizat interviurile la minister și ministrul a anunțat opțiunile care au reieșit de acolo. Urmează pasul următor, la CSM, după care propunerile vor ajunge, dacă sunt agreate de CSM, la mine și voi lua o decizie corespunzătoare.

Propunerea pentru funcția de procuror șef al DIICOT va fi anunțată în perioada următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă