Ministrul Justiției: Au fost finalizate interviurile pentru ocuparea funcției de procuror-șef DNA. Propunerea va fi publicată joi la ora 13.00

4 septembrie 2018, 07:41

Cei 6 candidaţi care s-au înscris pentru şefia DNA au trecut şi de proba interviului. Au discutat cu ministrul Justiţiei şi membrii Comisiei de evaluare.

Tudorel Toader va anunţa o nominalizare abia joi, apoi urmează un aviz din partea CSM, iar decizia finală va fi luată de preşedintele Iohannis.

Printre candidaţi, este şi o fostă adjunctă a lui Koveşi, un procuror care l-a anchetat pe Radu Mazăre, dar şi un procuror care a încercat, în trecut, să ajungă şef la DIICOT.

ACTUALIZARE Conform paginii de Facebook a ministrului Justiției, interviurile pentru ocuparea funcției de procuror-șef DNA au fost finalizate. “Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a MJ, vom face conoscută propunerea pentru procurorul-șef DNA, precum și programele de management”

 

Ultimii trei candidați au ajuns astăzi la Ministerul Justiției, începând cu ora 8.30. Ei și-au prezenta planul managerial, propria analiză a situației în care se află DNA, apoi au răspuns la întrebările comisiei. Fiecare a avut la dispoziție o oră și jumătate.

Paula Tănase vine de la Parchetul de pe lângă Curte de Apel Galați. În trecut a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați și a intrat în magistratură în 1996, după ce a terminat Facultatea de Drept din Iași cu media 9.46.

Paula Tănase a mai candidat pentru șefia DNA în anul 2012 și spune că deși, uneori, a avut și 1.000 de dosare pe an, de la o săprămână la alta, a avut foarte puține achitări în soluțiile de trimitere în judecată pe care le-a dat.

Nicolae Lupulescu, un alt candidat la șefia DNA, este procuror militar, a lucrat o perioadă la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație, iar în 2016 a fost transferat pentru o perioadă de 3 ani, la Ministerul Apărării Naționale. A mai candidat în 2015 la șefia DIICOT.

Gabriela Scutea, al treilea candidat așteptat astăzi la Ministerul Justiției, a fost înalt reprezentant al Ministerului Justiției pe lângă Comisia Europeană pentru respectarea condițiilor MCV. Gabriela Scutea a fost procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație, iar pentru o perioadă a fost secretar de stat în Ministerul Justiției și a activat și ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite