Ministrul grec al Turismului: Românii vor putea călători în Grecia de la mijlocul lunii aprilie

19 martie 2021, 13:03

„România este prima ţară pe care o vizităm după finalizarea planului de deschidere a sezonului. Avem un plan integrat şi vrem să arătăm că se poate face turism şi în condiţii de pandemie, iar turiştii să aibă o experienţă frumoasă şi să fie în siguranţă, ei şi ceilalţi”, a spus ministrul grec.

El a arătat că, pentru a intra în Grecia, turiştii trebuie să îndeplinească una dintre cele trei condiţii: fie să prezinte un test negativ, fie dovada vaccinării, fie să fi trecut prin boală şi să prezinte un test de anticorpi.

De asemenea, turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei testaţi pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de partea greacă.

La fel ca anul trecut, copiii sub 10 ani nu necesită testare.

„Ne dorim ca UE să facă proceduri foarte rapide pentru a dezvolta şi a emite certificatul verde de sănătate, dar până atunci purtăm discuţii tehnice cu ministrul român al Turismului să acceptăm certificatele emise de statul român, care să fie şi în limba engleză”, a arătat Theocharis.

Potrivit acestuia, după finalizarea vaccinării populaţiei vulnerabile, în Grecia va fi vaccinat şi personalul din turism.

„Grecia va fi deschisă turismului din 14 mai, dar pentru turiştii din UE şi România se va deschide din aprilie, înaintea sărbătorilor de Paşte, ştiind că ţara noastră este o destinaţie foarte populară pentru petrecerea sărbătorilor pascale”, a precizat oficialul de la Atena.

Întrebat care vor fi condiţiile în care românii vor călătorii în Grecia până ce UE va aproba emiterea certificatului digital, el a răspuns că acest lucru va fi stabilit împreună cu omologul său, Claudiu Năsui, cu care se va întâlni vineri.

„Ţara noastră a propus la nivelul UE certificatul încă din ianuarie şi iată că mai multe ţări doresc asta. Acum este timpul ca ţările să sprijine aprobarea şi emiterea acestor certificate. Între timp, scopul vizitei mele aici este să acceptăm un acord între cele două ţări. Sunt convins că vom rezolva aceste probleme tehnice împreună cu omologul meu”, a arătat ministrul Turismului din Grecia.

El a mai spus că, în urma discuţiilor cu hotelierii, aceştia s-au angajat să ofere servicii suplimentare în contul sumelor cheltuite de turişti pentru testele Covid.

„Turiştii români sunt foarte, foarte importanţi pentru noi. Nu neapărat din perspectivă economică, ci şi pentru că între cele două ţări există legături strânse, istorice şi vrem să avem graniţele deschise pentru a menţine legăturile între cele două ţări„, a mai arătat Theocharis.

Potrivit acestuia, moto-ul acestui sezon este „Tot ce vrei este Grecia”.

„Tot ce are nevoie inima voastră şi doreşte o să găsiţi în Grecia: istorie, oraşe moderne, cultură, distracţie, mâncare bună, peisaje, schi, brazi, insule mici, plaje ascunse, locuri superbe, cazare de lux şi campinguri. O să găsiţi zâmbete peste tot, o primire călduroasă, oamenii vă îndrăgesc foarte mult, o să aveţi amintiri şi experienţe frumoase şi o să vă încărcaţi bateriile, lucru atât de necesar pentru această perioadă din care trecem„, a subliniat ministrul grec.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani