Ministrul francez de Interne dă explicații în scandalul bodyguardului lui Emmanuel Macron

23 iulie 2018, 20:26

Imaginile cu Alexandre Benalla lovind un manifestant l-au adus pe ministrul de Interne, Gerard Collomb, în fața parlamentarilor pentru explicații, explicații care sunt departe de a-i mulțumi pe cei din Opoziție.

Olivier Faure – prim-secretar Partidul Socialist – „Întrebările pe care le pun colegii mei sunt în legătură cu staţia de emisie-recepție pe care o avea la el. Nu era acolo doar ca observator, avea o staţie prin care comunica”.

Alexis Corbière – deputat – « Franța Nesupusă » – „Astăzi este foarte clar că trebuie să-l detronăm pe preşedinte, deoarece am înţeles foarte bine de la dl Collomb că ştie foarte puţîn. El ne-a spus că nu ştia ce statut avea domnul Benalla”.

În același dosar, alți trei polițiști sunt cercetați, suspectați că i-ar fi trimis lui Alexandre Benalla imagini de la protest. Până în acest moment, Emmanuel Macron nu a avut o declarație fermă.

El a fost doar citat de o persoană din anturajul său care a spus că președintele numește ca inacceptabile faptele lui Benalla.

Fostul colaborator a fost concediat, iar acum este cercetat sub control judiciar pentru o serie de fapte care i-ar putea aduce până la 5 ani de închisoare și o amendă de 45 de mii de Euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite