Ministrul francez al Forțelor Armate, la București. Întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă și cu omologul Vasile Dîncu

Ministrul Forţelor Armate franceze Florence Parly
Ministrul Forţelor Armate franceze Florence Parly
26 ianuarie 2022, 18:31

Discuţiile se vor axa în special pe aprofundarea relaţiilor din domeniul apărării dintre cele două ţări, în cadrul Parteneriatului strategic, inclusiv în ceea ce priveşte cooperarea în materie de armament„, a transmis reprezentanța diplomatică.

Ministrul francez va discuta, de asemenea, cu interlocutorii săi, despre misiunile din Sahel, priorităţile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, precum şi despre situaţia regională din Europa de Est, în contextul în care Franţa şi-a exprimat disponibilitatea de a-şi consolida prezenţa în România, în cadrul misiunilor NATO„, a precizat ambasada.

În ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării desfășurată astăzi s-a decis continuarea demersurilor concrete pentru creșterea prezenței Aliate și a SUA pe teritoriul României.

Președintele Klaus Iohannis a salutat „mesajele clare transmise inclusiv public de către Președintele Statelor Unite, Joseph Biden, și de către Președintele Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Statelor Unite și a Franței – parteneri strategici ai României – de a spori prezența în țara noastră, ca parte a răspunsului aliat la evoluțiile de securitate din regiune”.

„În urma anunțurilor SUA și ale Franței, suntem în contact cu cei doi aliați pentru a stabili concret modalitățile de realizare pe teritoriul nostru a prezenței militare a celor doi parteneri”, a precizat președintele României.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite