Ministrul Eugen Teodorovici schimbă abordarea privind limitarea dreptului la muncă: O exprimare nefericită

28 noiembrie 2018, 20:22

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici afirmă acum că Guvernul este de fapt obligat să creeze un mediu atractiv pentru români, așa încât cei din țară să aleagă să muncească aici, iar românii plecați în străinătate să se simtă motivați să revină în țară. Cu o zi înainte vorbea despre limitarea permisului de muncă la 5 ani. Teodorovici susține acum că a fost greșit înțeles.

Ministrul Finanțelor, EUGEN TEODOROVICI: „Cine folosește această… poate nefericită exprimare pe care am avut-o ieri în timpul unei discuții despre criza forței de muncă din România, este clar că încearcă să se agațe, să găsească un motiv, un argument, neputând fi invocate argumente profesionale, personale ce țin clar de Ministerul de Finanțe”.

Teodorovici susține că, într-o discuție informală cu partenerii europeni despre problema șomajului în Uniune, a abordat problema crizei de angajați din România.

Ministrul Finanțelor, EUGEN TEODOROVICI: „România are nevoie de o forță de muncă substanțială și trebuie să găsim, la nivel european, astfel de măsuri, procedee, de a încuraja, acolo unde se dorește, reîntoarcerea în țările de origine a forței de muncă”.

Solicitată pentru un punct de vedere, Comisia Europeană subliniază, printr-un comunicat, că libera circulație a persoanelor e garantată de tratatele europene. Iar crearea unei piețe interne puternice și corecte este un element esențial pentru construirea unei Europe mai sociale. Executivul de la Bruxelles mai susține că mobilitatea forței de muncă trebuie să se bazeze pe reguli clare și pe aplicarea strictă a principiului plată egală pentru muncă egală.

În țară, în schimb, liberalii îi cer premierului Viorica Dăncilă să îl demită pe ministrul de Finanțe.

IONEL DANCĂ, purtătorul de cuvânt al PNL: „Este o măsură dezastruoasă pentru români și PNL a cerut premierului să îl demită pe Teodorovici și să se delimiteze public”.

20% dintre românii cu vârste între 20 și 64 de ani, care sunt apți de muncă, trăiesc în alte țări ale Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă