Ministrul Energiei, Virgil Popescu: România este interesată să importe gaze din Azerbaidjan

România este interesată să importe gaze din Azerbaidjan, i-a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu, omologului său azer.

03 Martie 2022, 16:36 (actualizat 03 Martie 2022, 17:20) Știrile TVR |
Livrări de gaze

"Astăzi am avut o nouă întâlnire de lucru cu Parviz Shahbazov, ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan. Am discutat aplicat despre cooperarea concretă în energie, în domeniile prioritare. Am transmis că România este interesată să importe volume de gaze din Republica Azerbaidjan, având în vedere Parteneriatul Energetic Strategic consolidat dintre cele două ţări. Totodată, am reiterat că în actualul context de securitate Coridorul Sudic este un factor de consolidare a securităţii energetice europene şi mai ales un instrument mult aşteptat de diversificare a aprovizionării cu gaze, Azerbaidjanul şi Europa fiind acum conectate cu o legătură energetică directă, sigură şi fiabilă", a scris ministrul Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

S-a discutat și despre realizarea unui cablu submarin pentru transportul energiei electrice pe sub Marea Neagră.

"Ţara noastră a fost invitată să facă parte din grupul de lucru în curs de formare pentru demararea acestui proiect foarte important. Ministrul Parviz Shahbazov a subliniat importanţa proiectului în ceea ce priveşte extinderea oportunităţilor de export de energie electrică între regiune şi piaţa europeană şi a subliniat potenţialul şi planurile Azerbaidjanului pentru exportul de "energie verde", scrie Virgil Popescu.

"Totodată, am făcut schimb de opinii cu privire la alte perspective ale cooperării energetice bilaterale, inclusiv în domeniul energiei nucleare", a mai anunțat ministrul Energiei.

Ministrul Virgil Popescu a avut o întrevedere și cu ministrul azer al Economiei, Mikayil Jabbarov, pe tema gazelor și energiei electrice.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ECONOMIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI