Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că va depune plângere penală după ce a fost bruscat de George Simion: Faptul că își legitimează aceste porniri 'barbare' prin suportul cetățenilor mi se pare un gest abject și o amenințare

La câteva ore după ce a fost bruscat la tribuna Parlamentului în timp ce răspundea moțiunii simple înaintate la adresa sa, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că a decis să depună plângere penală împotriva lui George Simion. "Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală", a scris, pe Facebook, ministrul Energiei.

07 Februarie 2022, 22:03 (actualizat 07 Februarie 2022, 22:32) Știrile TVR |
Ministrul Energiei, bruscat de George Simion

"Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru", notează Virgil Popescu.

"Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri 'barbare' prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament", adaugă el.

"Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine", subliniază ministrul.

"Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!", încheie el.

"Unui hoț trebuie să-i zici în față când este hoț, așa că față de milioanele de români care plătesc facturi duble, triple, nu-mi pare rău", le-a declarat liderul AUR jurnaliștilor, după ce l-a bruscat pe Virgil Popescu în timp ce acesta își susținea discursul la tribuna Parlamentului.

Întrebat dacă a fost un gest potrivit să îl agreseze pe ministru, George Simion a răspuns: "Nu a fost, dar nici ce face el de 2 ani ca ministru al Energiei, e a treia moțiune cred că la care asist în care vine și minte ca un hoț ce este".

AICI Filmul evenimentelor

Premierul Nicolae Ciucă a dezaprobat actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului.

"Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele liberei exprimări ale unei opinii politice", se subliniază într-o postare a Executivului.

Premierul face un apel la decență și responsabilitate, "pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România și le-a asumat."

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 31°C
IASI 28°C 29°C
CLUJ 29°C 29°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 30°C 27°C
BRASOV 28°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI