Ministrul Energiei: M-aș uita foarte atent la angajații de la stat. Pentru cei care nu performează – avem o criză de muncă în sectorul privat

25 iulie 2023, 16:58

Sebastian Burduja spune că toate instituţiile din România ar trebui să facă o analiză cu angajaţii care performează şi cei care nu fac asta, iar cine nu își face treaba să se mute în mediul privat. Liderii coaliţiei au decis deja să desfiinţeze 2 000 posturi publice bugetate, dar neocupate.

M-aș uita foarte atent la angajații de stat. Câți livrează, câți nu livrează. Probabil vă amintiți la ministerul Cercetării și Digitalizării am pus în consultare publică un proiect de reorganizare a ministerului în care am redus aparatul cu 10-15%. […] Fiecare minister, fiecare agenție, fiecare instituție de nivel național și local trebuie să își facă o analiză foarte atentă, să vadă câți oameni livrează cu adevărat în interesul cetățenilor României. […] Cei care livrează să fie motivați să performeze în continuare, cei care nu – avem o criză de muncă în sectorul privat și cu siguranță mediul privat apreciază orice posibil angajat„, a declarat ministrul Energiei.

Coaliția nu a ajuns luni la un acord pentru viitoarele măsuri fiscale prin care să fie echilibrat bugetul statului. PSD ar vrea mai puține posturi de conducere în instituţii, iar PNL ar impozita inclusiv tichetele de vacanță și de masă. Sunt excluse însă concedierile, dar instituțiile statului trebuie să elimine cheltuielile neesențiale, potrivit liberalilor. Ministrul de Finanțe a declarat că este vital ca România să se încadreze în ținta de deficit, care ar putea urca la cel mult 5 procente.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni, că reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului, menţionând că statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetăţeni şi mediul de afaceri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite