Ministrul Energiei, la Tema Zilei: Oamenii să nu stea la coadă, să plece acasă, nu va sări prețul benzinei și motorinei peste noapte! Creșterea prețului la un anume lanț și rostogolirea informației – e un război hibrid

Ministrul Virgil Popescu la Tema Zilei
Ministrul Virgil Popescu la Tema Zilei
9 martie 2022, 21:14

Ministrul Virgil Popescu, la Tema Zilei, prin telefon: Oamenii să nu stea la coadă, să plece acasă, pentru că nu se va întâmpla nimic excepțional peste noapte, nu va sări prețul benzinei și motorinei peste noapte, nu vom ajunge la prețurile care s-au vehiculat până acum – de 9, 10, 11 lei -. Totul a plecat de la o benzinărie de la granița cu Ungaria, la Beiuș, a lanțului de benzinării Mol, acolo era un francizor al Mol, acesta a urcat prețul brut la 11 lei, informația s-a rostogolit în presă. După părerea mea, o informație de acest tip nu putea să creeze această panică la nivel național și această coadă în stații decât „ajutată”, deci cred că vorbim și de un război hibrid aici, în condițiile în care avem conflict armat la frontiera României. Lanțul de benzinării Mol în această seară a mărit prețul la carburant, dar în discuțiile pe care le-am avut cu cei doi producători din România – Rompetrol și OMV Petrom – nu există probleme cu aprovizionările, cu stocurile, nu vorbim de prețuri de genul acesta și nu vom asista peste noapte la scumpiri ce acest lucru. De aceea le spun oamenilor să se ducă acasă, nu are rost să stea la cozi, la benzinării!

Ministrul Energiei a mai spus că mâine vor fi controale ANPC, ANAF la benzinării, pentru a nu se permite specula în acest moment.

Prețul benzinei și motorinei a urcat brusc în România. Iar la o stație de alimentare din Beiuș, județul Bihor, a ajuns la nivelul record de 11 lei. Speriați, românii au luat cu asalt benzinăriile în Capitală și în alte localități din țară. Nu există motive de îngrijorare, a transmis Guvernul, iar premierul a dispus controale la stațiile de carburanți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă